Trustpilot
top of page

Opsætning af Virtuelle maskiner + tilkobling af ny klient til Domæne.

Det vi alle starter med at gøre når vi har fået en ny computer til hjemmet, er at tilslutte strøm, tænde og installerer et operativsystem til vores Pc'er.

Som man kan se nedenfor, tilsluttes en ny klient til mit domæne.

Jeg giver den Navnet CL4, samt 2048MB Ram og 2 Logiske Cpu kerner.
Som man kan se her til venstre, tilslutter jeg også min virtuelle maskine til min virtuelle Switch, som ikke findes fysisk heller.Til venstre smider jeg harddisk pladsen til min virtuelle maskine, som gerne skulle give plads til operativ systemet, samt andre personlige ting på denne maskine.


Installering af operativ systemet til min maskine, sker her ved at den tilkobles min virtuelle switch, og gennem WDS / PXE boot, får den svar fra min FTP server som tildeler et image til min maskine her.


Som ses her til venstre, efter jeg har startet maskinen op, har den fået fat på min FTP server, samt fået tildelt en DHCP IP-adresse og derfor har fået lov til at tilkoble domænet.
Nu står vi stort set ved det samme sted som når man installerer et operativ system på enhver ny maskine, og det er jo simpelthen så nemt som at klø sig i nakken.

Vi tilpasser her Sproget vi kommer til at bruge, som så er Dansk.

Her vælges operativ system

32/64 bit, Core, klient, server variationer osv.


Vi installerer til den harddisk vi tildelte min maskine, på de 30GbOg til sidst, sender min server data og vi kan nu installerer det operativ system vi har valgt til vores maskine direkte gennem min FTP server.


Som det kan ses her til venstre, er det her min FTP server, og det er så her jeg kan bestemme hvad der skal ske med mine nye klient maskiner.

Som det kan ses her, er min FTP server den eneste med rollen WDS, som også er sat op til at tilkoble nye klienter på mit domæne, hvis de er koblet til min switch, samt laver et PXE boot, som også kaldes et Netværks boot.


Disse er de forskellige operativ systemer jeg kan installerer til min klient der er tilkoblet min Hyper-V switch, og derfor kan jeg bestemme hvad der skal ske.


Jeg syntes det er et vildt spændende emne om hvordan PXE, WDS, samt hvordan servere kan sættes op og hvordan man kan udnytte og bruge af dem.

Denne klient kan logge ind som en helt ny bruger på mit domæne, da jeg opretter et nyt brugerlogin til vedkommende. Og herfra, har vedkommende adgang til visse ressourcer og kan arbejde i et sikkert miljø.


12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Social Dilemma og Algoritmer

Mine seere, de af jer der bekymrer for jeres sikkerhed, personlige data, og meget mere, burde tage jer tid til og se denne Dokumentar på Netflix, kaldet: The Social Dilemma. Den er uhyre detaljeret og

Comentarios


bottom of page